Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Miért szuper és mikortól ajánlott a baba mama torna?

2021. 10. 03. 20:00:00 Minimal Baby
Miért szuper és mikortól ajánlott a baba mama torna?

Szülés után az első hathetes gyermekágyi időszakban teljesen természetes, hogy nem az áll gondolataid fókuszában, hogy sportolnod kellene. Az első két hónap arról szól, hogy kiheverje a tested ezt az őrült nagy igénybevételt, amelyet a várandósság és a szülés okozott.

 

Mikortól ajánlott a baba mama torna?

Akár otthon, akár közösségben, de mindenképp érdemes kipróbálnotok a baba- mama tornát! A közös mozgás ugyanis az anyukára és a babára is csupa pozitív hatást gyakorol.

Ha már kialakult a babánál egy viszonylag stabil és kiszámítható napirend, amely általában 8 hetes kor körül következik be, akkor már eljött az idő arra, hogy egy kicsit te is elkezdj újra foglalkozni magaddal, és a testeddel.

Éppen ezért azt mondjuk, hogy a baba kb. 2 hónapos kora előtt semmiképp, utána azonban már kifejezetten ajánlott elkezdeni a sportot. Erre pedig a baba mama torna tökéletesen alkalmas.

Ezért jó választás a baba mama torna

A baba mama torna egy alakformáló torna, amely segít neked abban, hogy még jobban elmélyítsd a kapcsolatodat a gyermekeddel, mialatt javítja a kondíciódat, és jobb hangulatod legyen. A torna közben fejlődik a baba mozgáskoordinációja, egyensúly- és ritmus érzéke is. Túlzottan megerőltető gyakorlatokra nem kell számítanod, hiszen az ilyen jellegű mozgás egyébként is rossz hatással lenne a tejelválasztásra.

Abban azonban e mellett is biztos lehetsz, hogy egyetlen ízületed és izomcsoportod sem marad ki az edzésből. A baba mama torna tetőtől talpig átmozgat, és még a gátizmok tornájára is figyelmet fordít, hogy a lehető leginkább visszaálljanak az eredeti állapotok, és megelőzd az olyan kellemetlen tüneteket, mint a vizelettartási, vagy a szexuális élet zavarai. A torna során a baba az élő súlyzó szerepét tölti be, miközben jól szórakozik, és ismerkedik az őt körülvevő világgal.

Mennyi idős korig ajánlott a klasszikus baba mama torna?

A baba 5-6 hónapos korára éri el azt a súlyt, amikor már megerőltető lenne vele úgy tornázni, hogy közben emelgeted. Ilyenkor már jobban élvezi, ha hordozókendőbe kötve, vagy kenguruba téve mozog veled együtt. Eljött hát az idő arra, hogy egy kicsit aerobikosabb gyakorlatokat vegyél fel a repertoárba, és a babakocsis futás is jó ötlet.

Tartalomhoz tartozó címkék: Baba-mama torna